Promo Cinderella & Focus on Education

Opdrachtgever • Focus on Education

Categorie • Promotioneel

Deze korte promo vertelt het verhaal van de fietstocht van Cinderella en stichting Focus on Education uit Terheijden. De promo wordt door de stichting ingezet op diverse media om bekendheid te geven aan de actie en de sponsormogelijkheden. Later volgt een uitgebreider portret van Cinderella. Lees hier meer info over dit portret.

Het contact voor deze productie werd al gelegd in februari. Tijdens de Meet en Match van de stichting Betrokken Ondernemers Breda liepen wij Marijke den Ridder van stichting Focus on Education en Cinderella Servranckx tegen het lijf. De verhalen van Marijke over het werk van de stichting troffen ons. Focus on Education is een kleinschalige ontwikkelingsorganisatie die in Azië en Afrika educatieve projecten uitvoert in samenwerking met lokale partners. Cinderella is als projectmedewerkster betrokken bij de stichting en heeft al haar hele leven een passie voor reizen. Nu is dat laatste niet zo vreemd – want wie wil dat nu niet? – maar bij Cinderella is dat toch nèt even wat anders. Zij reist graag naar plekken waar andere mensen niet zo snel komen. Plaatsen waar ook de stichting actief is met haar projecten en zodoende heeft Cinderella de afgelopen jaren al meerdere keren een aantal van die projecten bezocht. Je zou kunnen stellen dat Cinderella de ‘ogen en oren’ van de stichting is.
Afgelopen mei stapte zij op de fiets om een nieuwe reis te beginnen door Europa, Afrika en Azië. Ze zal vele duizenden kilometers gaan afleggen met als doel: Focus on Education. Onderweg bezoekt ze wederom projecten in onder meer Congo, Gambia, India en Nepal. De verwachting is dat ze pas in 2015 weer van haar fiets stapt. Dit is het jaar waarin ook de Millenniumdoelen moeten zijn bereikt. De projecten van Focus on Education dragen bij aan het halen van deze doelen op het gebied van onderwijs, armoedebestrijding, gezondheid, voorlichting, mensenrechten en een beter leefmilieu. Met de fietstocht wordt geld ingezameld o.a. door middel van verschillende sponsoracties.

Zoals gezegd: we zijn nog hard bezig aan een uitgebreider portret van Cinderella. Daarover later meer.

Voor meer info over de stichting kijk op www.focusonEducation.nl en volg Focus op Twitter en Facebook. Hieronder enkele stills uit het videomateriaal.

 

Links Website Stiching Focus on Education Geluid Eva Zwart
Scenario & regie

Eva Zwart

Montage Edwin van Seben
Camera & licht Edwin van Seben    
Opdrachtgever Logo Focus On Education    

 

 

Overige beelden

 

ZOEK & VIND

Pin It