Mediapartner FutureFuel

16 maart 2012

Anne Walraven• FutureFuel• mediapartner• Nieuws• nonprofit• producties•

Van een inhoudelijk verhaal, gedreven door passie worden wij vrolijk. Dan voelen wij ons snel betrokken en willen wij graag ons steentje bijdragen. Zo ontmoetten wij een paar jaar geleden Anne Walraven. Om precies te zijn tijdens de productie van de documentaire Connecting Delta Cities. Anne begeleidde ons bij het filmen op de smeltende ijsvlakte van Groenland. Diep onder de indruk namen we na de interviews voor de documentaire een korte promo op voor BigMamma, een netwerkorganisatie voor jongeren, opgericht door Anne.

Anne heeft haar hele leven al een grote passie voor duurzaamheid. In 2010 ontving zij uit de handen van de toenmalige minister van VROM als jongste ooit een Duurzaam Lintje voor haar activiteiten op dit vlak. Nu is Anne gestart met een nieuw project: FutureFuel.

FutureFuel

 

De komende maanden trekt zij de wereld over met de vraag welke oplossingen er zijn voor de enorme uitdagingen van de 21e eeuw. De voedselcrisis, klimaatcrisis, energiecrisis en financiële crisis zijn enkele voorbeelden van de problemen in onze tijd. Anne is in het bijzonder op zoek naar haar eigen rol en de rol van haar generatiegenoten binnen deze uitdagingen. Wat kunnen zíj doen? Wat is de kracht en de potentie van deze generatie in deze veranderende tijden? Kan de jongere generatie eigenlijk nog wel een stempel drukken op haar eigen toekomst? 

Om antwoorden te vinden moeten er vragen worden gesteld. De komende maanden interviewt Anne 15 rolmodellen. Anne zal over deze reis een boek schrijven en actief gaan bloggen op haar website. Daarnaast zullen alle interviews ook worden opgenomen op video. Samenvattingen hiervan zullen te zien zijn op haar website. Pasta media zal als mediapartner Anne gaan ondersteunen in deze media-activiteiten.

Paul GildingAankomende maandag staat het 1e interview op het programma:Paul Gilding.
Oud-directeur van Greenpeace en internationaal erkend visionair. Mocht je vragen hebben aan deze man, leg deze dan voor aan Anne via de twitter van FutureFuel. Wij zijn er in ieder geval bij en kijken er alvast enorm naar uit!

Kijk voor meer informatie op www.futurefuel.nu en volg Futurefuel via Twitter en Facebook.

UPDATE: INMIDDELS IS HET INTERVIEW HIER TE BEKIJKEN

 

 

Overige verhalen

 

dji-ronin-9-0.jpg.big_In onze keuken is afgelopen week een nieuwe tool gearriveerd: de DJI Ronin. Met de uitbreiding van dit camera-stabilisatie systeem kunnen wij nog meer creativiteit bieden aan registraties.

Het systeem biedt de mogelijkheid vloeiende beelden te maken in situaties waarbij de camera normaal gesproken teveel trillingen zou veroorzaken. Nu wordt het mogelijk al lopend beelden te maken zonder schokkerige opnames of bijvoorbeeld opnames vanuit de auto te maken.

De eerste beelden zijn te vinden op onze Facebook pagina: Klik hier om te bekijken.

Meer weten of onze tool graag inzetten op een (eigen) productie ? Neem dan gewoon even contact met ons op.

 

‘Toledo in Slomo’

22 februari 2015

blog•

Wat je allemaal met een smartphone kan doen in deze tijd is echt ongekend. Afgelopen week verbleven wij een paar dagen in Madrid en besloten een dag te besteden in Toledo. Gewapend met een iPhone 6 maakten we ‘even’ een kort filmpje van ons bezoek. Niet speciaals maar een leuke test om te zien wat je kan bereiken met de juiste apps. Onderstaande film is het resultaat met gebruik van de apps ProCam, iMovie en Chromatic.

Klik hier wanneer de film niet zichtbaar is.

Nachttrein naar Malmö

27 februari 2014

blog• documentaire• FutureFuel• vrij werk•

Anne Malmö

‘Heb je zin om mee naar Malmö te gaan? Ik ga een piraat interviewen op een geheim adres en dat is misschien wel leuk om te filmen?!’ Dat was de tekst van Anne die me triggerde een ticket te kopen voor de nachttrein naar Kopenhagen, want zo’n kans laat je niet liggen, toch? 

Anne is haar project Future Fuel meer dan een jaar geleden begonnen. Ze vliegt de wereld over om rolmodellen te interviewen in de hoop antwoord te krijgen op haar existentiële vragen. Gewapend met 2 camera’s in een Hema-tas gaat ze op pad en ontmoet ze rolmodellen van de oude generatie en “hoopvolle monsters” uit de nieuwe generatie. Wij ondersteunen dit project al vanaf de start en hebben heel wat uren interview en reflecties gemonteerd voor haar videoblog. 

Waar mogelijk filmen we haar op belangrijke momenten in haar reis; een presentatie op TEDx Delft of tijdens een fotoshoot voor de Glamour, met het achterliggende idee en documentaire portret te maken over haar reis. Daarbij gaat het me niet zozeer over de interessante inzichten maar meer om het proces eràchter. Waarom doet ze dit? Hoe krijgt ze het voor elkaar? Wat kost het haar en wat levert het haar op?

De nachttrein naar Kopenhagen leek me een uitgelezen ‘locatie’ om haar te interviewen. We zouden úren hebben om te reflecteren en ik zou haar het hemd van het lijf kunnen vragen in een intieme setting; geen mensen, geen tijdsdruk en alleen de meditatieve cadans van de voortrazende trein. Bovendien zou ik nu ook een keer kunnen vastleggen hoe een traject van voorbereiden, de reis en de ontmoeting er nu ècht achter de schermen uitziet…

nachttrein

Deze verwachtingen kwamen meer dan uit. De nachttrein bleek ondanks het schaarse licht het uitgelezen decor te zijn voor haar reflectie op het afgelopen jaar. Het appartement dat we betrokken voelde als thuis, wat maakte dat de bewegingen van Anne heel natuurlijk waren. We praatten over het aanstaande interview en ik legde haar zenuwen vast. We struinden in de stad op zoek naar mooie plaatjes en de piraten bleken ook nog op de afgesproken tijd op het geheime adres te zijn.

Interview Peter Sunde

Het interview met Pirate Bay oprichter Peter Sunde duurde meer dan 2 uur en was erg boeiend. Hij bleek een hele snelle denker die een mooi licht wierp op de rol van internet. Desalniettemin was ik blij dat compagnon Linus Olsen op een gegeven moment inbrak met de tekst dat er nu toch echt gegeten moest worden…

Nadat ik me te goed had gedaan aan (niet van echt te onderscheiden!) vegetarische Chinese biefstuk en lamspuntjes kon ik een opgeluchte en uitgelaten Anne filmen die haar tiende interview vierde met Piraten en Zweeds gebak. 

Voldaan en vol nieuwe plannen namen we de nachttrein terug naar Amsterdam. Er zullen nog veel reflecties volgen dus blijf het mooie project vooral volgen!  

zweedse taart

 

Livestream TEDx Breda

25 oktober 2013

breda• Expodium businesscenter• Livestream• tedx•

key-visualtedxbreda2013liggendfc

Op donderdag 31 oktober is het Expodium Bussinescenter in Oosterhout één van de streaminglocaties van TEDx Breda 2013. In samenwerking met het Expodium verzorgt Pasta media de vertoning van de live beelden vanuit het Mezz in Breda. De beelden zullen binnenkomen in onze regie-set en vanuit daar door ons worden vertoond op het grote scherm in het Expo Plaza.

Het thema van TEDx Breda 2013 is ‘Time to Wonder’ welke stil staat bij het ontstaan van nieuwe ideeën en frisse inzichten. We leven in een tijd waar alles snel gaat, ieder moment van ons leven kunnen we beslissen om iets anders te gaan doen. Maar wat als we nu echt eens stil staan om ons te kunnen concentreren op iets kleins, om iets groots te ontdekken. 

Het programma start om 13.30 en loopt tot ongeveer 22.00. Deelname is volledig kosteloos.

14.00 – 16.00 uur Blok 1 sprekers
16.00 – 17.00 uur Pauze
17.00 – 19.00 uur Blok 2 sprekers
19.00 – 20.00 uur Pauze
20.00 – 22.00 uur Blok 3 sprekers

Ook de chef-koks van ‘Je buikje rond’ zullen ook klaar staan in het Expo Plaza! Dus er kan altijd een hapje en een drankje worden besteld. Zelfs een volledig diner behoort tot de mogelijkheden! 

Het enige wat je hoeft te doen is je even gratis inschrijven op de site van het Expodium: open hier het deelnameformulier.

Wij zullen ook de gehele dag aanwezig zijn in het Expo Plaza dus tevens een mooi moment om eens langs te komen en onze nieuwe keuken te bewonderen! Kom je ook langs? 

Match The Colour Kitchen en Bakkersland Breda beloond!

15 maart 2013

Bakkersland• breda• mbo breda• mediapartner• meet and match• Nieuws• nonprofit• overig• Stichting Samen voor Breda• The Colour Kitchen•

Meet and Match The Colour KitchenDe match tussen The Colour Kitchen en  Bakkersland Breda is gisteren uitgeroepen tot de leukste van de meet & match bijeenkomst, georganiseerd door de stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda. The Colour Kitchen biedt opleidingsprojecten in de horeca voor jongeren die op een afstand staan tot de arbeidsmarkt. Met de excursie van leerlingen naar Bakkersland Breda wil men laten zien waar producten in de praktijk geproduceerd worden en dus daadwerkelijk vandaan komen.

Meet & Match BakkerslandHet was nog een hele klus het meest opvallende project te kiezen uit de ruim 90 matches die gemaakt zijn. Uiteraard viel deze match extra bij Pasta in de smaak vanwege het raakvlak met gezond en lekker voedsel. Na afloop overhandigde Rombout Kerremans de certificaten aan de beide zeer verraste winnaars. Van deze excursie zal Pasta dus een smakelijk sfeerverslag gaan produceren.

Lees hier meer over de Meet & Match.

Leukste Match beloond met sfeerverslag

13 maart 2013

Bakkersland• breda• mbo breda• mediapartner• meet and match• Nieuws• nonprofit• overig• Stichting Samen voor Breda• The Colour Kitchen•

Morgen vindt voor de zesde keer de Meet & Match ontbijtbijeenkomst plaats van de Stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda. Dit keer is Zorghotel Merlinde de gastheer. Zo’n 250 vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties hebben zich ingeschreven voor deze Meet & Match.

Meet & Match is hét relatie-evenement waar bedrijfsleven, gemeente en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten, netwerken én handelen in maatschappelijke betrokkenheid.

Als partner van de stichting zal Pasta media productions de leukste, meest bijzondere match belonen met de productie van een sfeerverslag van het maatschappelijk project. Op die manier proberen ook wij ons steentje bij te dragen aan de betrokkenheid van onze woon- en werkomgeving. Wij zijn nu al erg benieuwd naar de verhalen van de bijzondere matches die zeker gemaakt zullen gaan worden!

Bijeenkomst en Viewing ‘Jeugdzorgportretten’

22 januari 2013

avhuis• Bijeenkomst• breda• discussie• gemeente Breda• jeugdzorg• jongeren• kennis• nonprofit• ouders• Portret• transitie• Viewing• zorg•

viewing portrettenOp donderdag 7 februari organiseert Pasta samen met de gemeente Breda een viewing van de film ‘Portretten uit de Jeugdzorg’ voor professionals in en rondom de diverse jeugdzorg-organisaties. Ook de jeugd en de ouders die een bijdrage geleverd hebben aan de film zullen bij deze bijeenkomst aanwezig zijn.

Bennet

Met behulp van deze filmportretten wil de gemeente Breda de dialoog aangaan over de uitgangspunten en vormgeving van de jeugdzorg in de (nabije) toekomst. Met jeugd en ouders, met professionals en organisaties die hulp kunnen bieden. Met elkaar.

Na afloop van de film hebben alle genodigden de gelegenheid om met elkaar -onder het genot van een hapje en een drankje- van gedachten te wisselen en het gesprek aan te gaan. ” Welke lessen kunnen we leren, wat kan of moet anders? “

Timo

De viewing zal plaats vinden in het Blushuis aan de Reduitlaan te Breda.

Voor meer informatie en belangstelling voor deze viewing kunt u contact met ons opnemen via de mail of telefonisch.

Coldplay Blu-ray & TV registratie

28 december 2012

blog• Blu-ray• Broadcast• Coldplay• DVD• Edwin• Meercamera• Nieuws• Parijs• TV• UNITED•

Coldplay - EdwinAfgelopen september 2012 mocht ik in mijn functie als Senior Vision Engineer voor UNITED meewerken aan de registratie van de wereldtour van Coldplay in het Stade de France, Parijs. Deze meercamera-productie gaat voor mij zeker de boeken in als het hoogtepunt van 2012 op het gebied van meercamera-producties. Ruim 18 camera’s met in totaal met  5 verschillende type’s werden met elkaar geïntegreerd. We hadden de primeur te mogen werken met de Arri Alexa Broadcast. Een cinema-camera geschikt gemaakt voor toepassing in multicamera-setups. Een aantal bronnen werden in High Speed 50fps opgenomen om later in de montage prachtige slowmotionbeelden te kunnen produceren.

Regie OB14 ColplayKortom, een absoluut hoogtepunt voor mij als hoofd beeldtechnicus in dienst van UNITED. Inmiddels ligt de blu-ray sinds december 2012 in de winkels en is een verkorte versie van het concert vertoond op 22 december jl op NL3

Kijk voor meer foto’s op ons facebook-album: facebook.com/pastamedia/coldplay

Connecting Delta Cities – New York

5 november 2012

Achtergrondinformatie• Connecting Delta Cities• documentaire• informatief• kennis• klimaat• New York• Nieuws•

Vier jaar geleden maakten we met Ellen Davids de film Connecting Delta Cities over de gevolgen van de stijgende zeespiegel voor deltasteden in de wereld.
We spraken in Groenland, Rotterdam, Alexandrië, Jakarta en New York met wetenschappers en beleidsmakers over klimaatverandering en (de noodzaak tot) adaptatie.

Met het bezoek van orkaan Sandy hebben we de afgelopen week veel teruggedacht aan de interviews die we hielden in New York. We spraken er in september 2008 met een aantal wetenschappers en een verantwoordelijke van de MTA (Metropolitan Transport Authority). De woorden van deze mensen blijken weer zeer actueel; het geschetste doemscenario werd bewaarheid…

Hierboven kunt u het New York-fragment terugzien. 

Opening AVhuis

8 oktober 2012

avhuis• breda• Event• Live• Livestream• Meercamera• Nieuws• Persconferentie• producties• Webcasting•

Opening AVhuisAfgelopen 4 oktober was het dan eindelijk zo ver: de officiële opening van ‘ons’ AVhuis in Breda!

Commissaris opening

De openingshandeling werd verricht door Wim van de Donk, Commissaris van de Koningin en Hans Maarten van den Brink, directeur van het Mediafonds, in aanwezigheid van burgemeester Peter van der Velden en wethouder Wilbert Willems. De openingsavond was een groot succes gezien de massale belangstelling. Na enkele speeches werd de openingsfilm getoond , gemaakt door Jeroen Neus van Lumineus. De film bevat een leuke verzameling scenes van bekende grote films waarin een deur de hoofdrol speelt. Uiteraard eindigde deze met de waarschijnlijk meest bekende deur-scene uit The Shining. Het was vervolgens aan de Commissaris om de deur open te hakken met een bijl.

Lees de complete blog

ZOEK & VIND

Pin It