Webcasts en webinars
Bedrijfsfilm laten maken - Pasta media videoproducties

Webcasts en webinars

Communicatie is nu belangrijker dan ooit. Écht betrokken blijven bij mensen in je organisatie of bedrijf is best een opgave: hoe informeer je, toon je interesse en zorg je voor je medewerkers in deze tijd van gedwongen afstand? Hoe blijf je in contact?

Om u daarbij te ondersteunen ontwikkelden we een online concept: We Stay Connected! Dit concept maakt professionele webcasts, webinars, online meetings en live events mogelijk. We overbruggen de afstand binnen en buiten uw organisatie met op maat gemaakte (live) uitzendingen vanaf uw eígen locatie. Samen met u ontwikkelen we een informatief, verbindend en amusant (live) programma, al dan niet gepresenteerd door een ervaren host of presentator.

Dankzij onze jarenlange ervaring in de productie van diverse TV programma’s kunnen wij u compleet ontzorgen op het gebied van de technische live-streaming faciliteiten. U hoeft zich alleen maar te concentreren op de inhoudelijke communicatie!

Live interactie met uw publiek.

We Stay Connected biedt veel mogelijkheden voor interactie met uw medewerkers, klanten of publiek. Kijkers kunnen tijdens de webcasts en webinars  bijvoorbeeld vragen stellen in een Q&A of hun mening geven op stellingen in polls. Vragen, antwoorden en uitslagen van polls brengen we live in beeld. De kijkers kunnen ook onderling chatten in een chatbox.

Uniek is de mogelijkheid voor moderatie van deze interactiviteit: een moderator kijkt op afstand mee met de uitzending, monitort de vragen in de Q&A en gesprekken in de chat. Tijdens de uitzending activeren we de polls en zodra er genoeg mensen gestemd hebben, maken we de uitslag bekend.

Veiligheid gewaarborgd door uniek concept.

Ons concept biedt álle mogelijkheden op het gebied van webcasts en webinars in een zo klein mogelijk jasje!
Zeker in deze tijd van werken op afstand is dit een belangrijke factor. Het aantal mensen op locatie of in de studio moet zoveel mogelijk beperkt worden om ieders veiligheid te waarborgen.

In ons concept is het daarom al mogelijk een livestream te produceren met slechts 2 personen op locatie: 1 technicus en 1 presentator! De moderator kan op afstand inloggen en meewerken aan de uitzending en hoeft dus niet aanwezig te zijn op uw locatie.

Daarnaast hebben wij een zo compact mogelijke regie-set ontworpen. Er zijn dus geen grote kisten en tafels vol apparatuur meer nodig. Dit scheelt veel tijd in de op- en afbouw van apparatuur en dát vertaalt zich weer in lagere kosten.

Selectie uit onze webcasts

Webcast ExposureTV

Veelgestelde vragen

Kan ik ook eigen vormgeving toevoegen?

Jazeker, dat is mogelijk! Als er in een webcast bijvoorbeeld naamtitels worden getoond, kunnen die titels uit herkenbare elementen van de eigen vormgeving of huisstijl worden ontworpen. Maar ook een programma leader of korte video bumper kan gemaakt worden met behulp van de vormgeving van de uw organisatie of bedrijf. Hier is eigenlijk heel veel mogelijk. We vertellen er u graag meer over dus neem gewoon eens contact op!

Wat zijn de kosten voor een webcast of webinar?

Dat is natuurlijk afhankelijk van een aantal zaken zoals bijvoorbeeld de lengte van de uitzending, de hoeveelheid camera’s en of u zelf de uitzending presenteert of wij een presentator voor u regelen. Als we uitgaan van een uitzending van 30 minuten met 2 vaste camera’s en een moderator op afstand, kan dat gerealiseerd worden vanaf €750,-. Presentatie en de ontwikkeling van vormgeving geven uiteraard een meerprijs.

Maar wanneer we uitgaan van een uitzending van 30 minuten met 1 vaste camera en geen uitgebreide interactie, dan kunnen wij dit al voor een verrassend lage kostprijs realiseren. Voor terugkerende programma’s hanteren wij bovendien ook kortingen. Kortom, neem gewoon eens vrijblijvend contact op en wij kunnen u duidelijk vertellen waar u aan toe bent.

Wat is er nodig voor een webcast?

Een simpele maar goede webcast heeft eigenlijk niet veel nodig. Het belangrijkste is de internet verbinding. Op de locatie van de uitzending moet toegang tot internet voorhanden zijn op draad. We kunnen geen gebruik maken van draadloos internet (wifi) omdat dit eenvoudig weg niet betrouwbaar genoeg is.

Verder is er uiteraard een ruimte nodig voor een webcast of webinar. Liefst zo groot mogelijk zodat de afstand gewaarborgd kan blijven en er genoeg ruimte is voor de opbouw van de techniek en het studio licht. Daarbij is het ook fijn als de ruimte niet in een lawaaierige omgeving ligt. Neem vrijblijvend contact op en wij kunnen u meer tips en tricks geven voor de voorbereiding van uw webcast of webinar.

Hoe gaat een webcast of webinar precies in zijn werk?

In de eerste plaats stellen we samen met u de inhoud vast van de uitzending. Vervolgens spreken we dit door met de presentator, bereiden we de vormgeving voor, verzamelen we de content voor gebruik in de uitzending en maken we het live event aan. U krijgt van ons dan alvast een weblink waarop de uitzending te zien zal zijn. Deze kunt u gebruiken in de communicatie naar uw publiek. De uitzending kan zowel openbaar zijn als in een afgeschermde omgeving plaats vinden. Desgewenst kan de uitzending binnen de eigen website worden geïntegreerd.

Ten slotte bouwen de op de dag van de uitzending ‘de studio’ op: we plaatsen de (minimale) techniek op de afgesproken locatie, bouwen een basisset van studiolicht op en testen de internetverbinding. Op het afgesproken tijdstip starten we de uitzending en monitoren exact hoeveel mensen er live meekijken.

Als mensen de webcast onverhoopt gemist hebben, kunnen ze ongeveer 10 minuten na afloop van de webcast de uitzending al terugkijken op dezelfde link. Alle interactie wordt opgeslagen zodat u deze later nog eens door kan lezen en analyseren. Zo kunnen vragen die nog niet beantwoord zijn in de uitzending later alsnog persoonlijk beantwoord worden.

Benieuwd hoe dit voor uw organisatie kan verlopen? Neem vrijblijvend contact op, wij vertellen u graag meer aan de hand van uw specifieke wensen!

Bedrijfsfilm laten maken - Pasta media
Bedrijfsfilm laten maken - Autocue - Pasta media
Corporate branding - Pasta media
Corporate branding opnames - Pasta media