Zorg voor Doy - documentaire

Documentaire

Zorg voor Doy

Een documentaire over loslaten en (opnieuw) beginnen. Erfgoed biedt ruimte aan mantelzorg.

Doy (80), woont in een monumentale boerderij aan de rand van het Brabantse dorp Oirschot. Het is de boerderij waar hij werd geboren en waar hij wil blijven tot aan zijn dood. Maar wat doe je als niet alleen jij maar ook het huis waar je woont ouderdomsverschijnselen begint te vertonen? Hoe richt je je leven in zodat je lang gezond thuis kunt blijven wonen en wat is daarvoor nodig?

Achterneef Toon en zijn partner Janne willen graag de boerderij kopen, maar wel met Doy erbij. . Ze hopen zo de oude boerderij te kunnen behouden. Ze willen de oude schuur (’t schop) naast het huis verbouwen tot een (mantel)zorgwoning voor Doy en voor hem gaan zorgen wanneer hij dat niet langer meer kan, want : “een man met een goed hart verdient een mooie oude dag op zijn favoriete plek.”

Kijk voor alle achtergrondinformatie, nieuws en vertoningsmogelijkheden op ZorgvoorDoy.nl.

Zorg voor Doy filmposter
Zorg voor Doy filmposter

Van de lange film hebben is een serie gemaakt van 8 afleveringen. Vanaf 7 september 2023 is het ontroerende verhaal van Doy, Toon en Janne elke week te volgen op Omroep Brabant.

Een echt Brabants verhaal maar met een universele boodschap: laten we anders nadenken over de inrichting van onze samenleving op het gebied van Zorg en Wonen. Gelukkig zien we steeds meer mooie voorbeelden ontstaan. Outside-the-box -denken is de sleutel tot succes. En wat dát betreft zorgen Doy, Toon en Janne voor veel inspiratie!

Elke donderdag van 7 September tot en met 26 oktober 2023 een nieuwe aflevering op Omroep Brabant. Ook terug te kijken op Brabant+, de uitzending gemist van Omroep Brabant.

Deze documentaire is geproduceerd onder FILMZORG en is onderdeel van Pasta media.

Trailer Zorg voor Doy

Productie • Filmzorg

Productie • Filmzorg

Meer weten of kennismaken?

Maak een afspraak en we komen graag bij jou langs!

Pasta media

Let’s connect

© Copyright 2024 Pasta media productions
Loonsedijk 30, 4926RL Lage Zwaluwe
KvK 52701603