Connecting Delta Cities

Informatieve film

Opdracht

In samenwerking met Co-operative Programme on Water and Climate, UNESCO-IHE, de Vrije Universiteit Amsterdam en regisseur Ellen Davids, maakten we de film Connecting Delta Cities. Het is een film over de gevolgen van de stijgende zeespiegel voor kust en deltagebieden in de wereld en hoe deze zich daartegen proberen te verweren.De film laat de noodzaak zien van adaptatie aan de klimaatverandering. De problemen in de verschillende steden kunnen efficiënter aangepakt worden als er kennisuitwisseling en intensieve samenwerking plaatsvindt. 

Uitvoering

Voor Connecting Delta Cities reisden we naar de ijsvlaktes van Groenland en de delta’s van Alexandrië, New York, Rotterdam en Jakarta. We spraken er met wetenschappers en beleidsmakers. In Jakarta praatten we ook met bewoners waarvan de primitieve huizen regelmatig onderlopen door het hoge water. 

Resultaat

De film ging in première op het Wereld Water Forum in Istanbul in maart 2009 en is sindsdien op wereldwijd op vele symposia en filmfestivals vertoond. De film is ook uitgezonden op de Franse en Spaanse televisie. Uiteindelijk zijn er drie versies van de film gemaakt: een 17 minuten, 42 minuten en 50 minuten televisie-versie. In oktober 2011 won de film de prijs voor “Best Documentary” op het International Festival of Documentary, populair Science and Educational Films in Baikal, Rusland. Op het Eco internationaleTV festival van Macedonië won de film de award voor het beste scenario. Naast de vertoning op televisie, symposia en festivals is de film ook verspreid op DVD. De film is ook onderdeel van het educatieve pakket “Water Management in Motion’. Dit pakket wordt wereldwijd verspreid voor educatie- en trainingsdoeleinden. Op internet werd de film al meer dan 50.000 keer bekeken via The Water Channel.

Meer weten of kennismaken?

Maak een afspraak en we komen graag bij jou langs!

Pasta media

Let’s connect

© Copyright 2024 Pasta media productions
Loonsedijk 30, 4926RL Lage Zwaluwe
KvK 52701603