Mondzorg zonder beperking

Instructiefilms

Opdracht

SOVAK biedt diensten aan mensen met een verstandelijke beperking. Naast de brede zorg voor cliënten is er ook aandacht voor scholing van medewerkers. Zo ontwikkelde SOVAK een workshop, specifiek voor begeleiders, om hen ondersteuning te bieden bij de dagelijkse mondverzorging van mensen met een verstandelijke beperking. Voor deze training maakten we een serie instructiefilms. Aan bod komen algemene zaken als: wat is goede mondzorg? Waarom is het belangrijk? Hoe moet je eigenlijk poetsen? Daarnaast gaat de cursus in op specifieke problemen die medewerkers kunnen ondervinden bij de mondverzorging van cliënten. Bijvoorbeeld als cliënten het niet toelaten dat er wordt gepoetst.In de cursus worden mogelijke oorzaken belicht en kijkt men naar de mogelijkheden die de medewerker heeft om bij een specifieke problematiek tóch goede mondverzorging toe te passen.

Uitvoering

We namen verschillende herkenbare scènes op met acteurs en kozen voor animatie om de techniek van goede mondverzorging te laten zien. Ook produceerden wij een eigen ‘poetslied’ met een begeleidende muziekclip die als doel heeft op een leuke, speelse wijze het poetsen van tanden te stimuleren bij mensen met een verstandelijke beperking.

Resultaat

Deze scholing is ook toepasbaar en beschikbaar buiten SOVAK: instellingen VGzorg, orthopedische centra, speciale scholen en (speciale) tandartspraktijken kunnen de cursus online volgen. Hiertoe ontwikkelden we een (besloten) website waarop al het beeldmateriaal te vinden is. Men kan er de filmfragmenten zien en het cursusmateriaal downloaden.

Meer films van deze case

Muziekclip “Buitenkant, binnenkant, bovenop!” & fragmenten uit het cursusmateriaal

Meer weten of kennismaken?

Maak een afspraak en we komen graag bij jou langs!

Pasta media

Let’s connect

© Copyright 2024 Pasta media productions
Loonsedijk 30, 4926RL Lage Zwaluwe
KvK 52701603