Vormgeving, Banners & Videocontent

Sportawards Rotterdam

Rotterdam is trots op haar sporters, coaches, sportvrijwilligers en sportaanbieders. En daarom reiken ze ieder jaar de Sportawards Rotterdam uit. Er zijn awards in 8 categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent, Sportcoach, Sportvrijwilliger, Sportaanbieder en Meer dan sport.
Fijnevent vroeg ons -inmiddels voor de 2e keer- de vormgeving voor dit sportieve evenement te maken. We sloegen de handen ineen met Sportbedrijf Rotterdam en gingen aan de slag!

Opbouw Ai content

De online stemming van het publiek werd aangevuld met de beoordeling van een vakjury. Daaruit kwamen uiteindelijk 3 genomineerden per categorie. In totaal dus 24 genomineerden. De meeste van deze sportmensen hebben een zeer drukke agenda. Daarom is het maken van fotografische content zo goed als onmogelijk in een korte tijd.

Wij bedachten een vormgeving die geen tijd van de genomineerden vergde. Het enige wat iedereen moest aanleveren was een bestaande foto met een duidelijk gezicht. Hiermee ging vormgevings-tovenaar Pepijn Zwart vervolgens aan de slag…

De ontwerpen werden gemaakt met een combinatie van Photoshop, Illustrator, Face Swap en Artificial Intellengence (AI). Bij ieder gezicht genereerden we met behulp van AI een passend lichaam. Dit voegden we samen tot 1 persoon. Zo creërden we 24 genomineerden die we in een grunge-achtige vormgeving plaatsten.

Opbouw Ai content

De genomineerden belandden op 8 grote banners die in de foyer van theater Zuidplein kwamen te hangen, de locatie van de awarduitreiking. Daarnaast gebruikte men de ontwerpen op de website van de Sportawards Rotterdam en diverse social media.

En natuurlijk gebruikten we de vormgeving in 8 nominatie en 8 winnaar video’s. Op het levensgrote LED scherm in het theater zagen de genodigden van het sportgala alle genomineerden en winnaars voorbijkomen. En omdat wij vinden dat videocontent altijd moet blijven bewegen, wekten wij alle 24 poppetjes ook nog tot leven in het video…

Een hele toffe opdracht waarbij we meteen ook weer meer geleerd hebben over de mogelijkheden (en onmogelijkheden!) van AI.

Banners Sportawards Rotterdam

Videocontent nominatie Sportploeg

Videocontent winnaar Sporttalent

Opdrachtgever • Fijnevent / Sportbedrijf Rotterdam
Vormgeving • Pepijn Zwart

Opdrachtgever • Fijnevent / Sportbedrijf Rotterdam
Vormgeving • Pepijn Zwart

Meer weten of kennismaken?

Maak een afspraak en we komen graag bij jou langs!

Pasta media

Let’s connect

© Copyright 2024 Pasta media productions
Loonsedijk 30, 4926RL Lage Zwaluwe
KvK 52701603