Sterke ouders, Sterke kinderen

Informatieve film

Opdracht

Voor het Kenniscentrum PMTO Nederland ontwikkelden we een totaalconcept om ouders en professionals te informeren over PMTO (Parental Management Training Oregon). PMTO is een ambulante behandeling gericht op ouders van kinderen van 4 t/m 12 jaar met ernstige gedragsproblemen. Het doel is mensen bekend te maken met deze effectieve methode, zodat zoveel mogelijk (pleeg)ouders en hun kinderen die het nodig hebben van deze behandeling kunnen profiteren. (Pleeg)ouders krijgen een goed beeld van PMTO en potentiële therapeuten en zorgaanbieders krijgen een goed beeld van de opleiding en worden enthousiast gemaakt om met PMTO te gaan werken.

Uitvoering

Om dat doel te bereiken maakten we een aantal films die elkaar aanvullen: een animatie, testimonials van ouders en professionals en tenslotte een documentaire portret waarin 2 ouderparen gevolgd worden tijden hun PMTO traject. We maken kennis met Mirelly en haar zoon Raily en volgen pleegouders Benny & Cindy tijdens hun groepstherapie. We zien beelden van hun therapie (bij de instellingen de Bascule en Juzt) en spreken de ouders en kinderen over hun ervaringen. Het dubbelportret geeft een unieke inkijk in de praktijk van PMTO.

Resultaat

De totale content op de PMTO website is de afgelopen 5 jaar al ruim 30.000 keer bekeken. Daarnaast is de documentaire veelvuldig ingezet op dialoogbijeenkomsten en diverse symposia.

Meer weten of kennismaken?

Maak een afspraak en we komen graag bij jou langs!

Pasta media

Let’s connect

© Copyright 2024 Pasta media productions
Loonsedijk 30, 4926RL Lage Zwaluwe
KvK 52701603