Recruitment video laten maken
Recruitment video laten maken - Pasta media videoproducties

Recruitment video laten maken?

Een recruitment video laten maken (of ‘werken bij’ video) is inmiddels een onmisbare tool in de hedendaagse arbeidsmarkt communicatie. Door gebruik te maken van video ontwikkelen potentieel nieuwe medewerkers sneller een beter gevoel bij uw bedrijf of organisatie. Vragen als ‘hoe werkt dat bedrijf?’, ‘wat voor collega’s werken daar?’, en ‘welke kansen worden mij geboden?’ maken we met een goede recruitment video inzichtelijk.

Wat betekent employer branding en wat zijn de voordelen?

Waar product branding gaat over de producten of diensten van een bedrijf, gaat employer branding over hoe een werkgever wordt ervaren. Dat geldt niet alleen voor nieuw personeel maar ook voor de huidige medewerkers binnen een organisatie. Je kan employer branding uitleggen als de marketing van het werkgeversmerk. Bij de productie van recruitment video’s raden wij dus ook altijd aan om employer branding films te produceren en in te zetten tijdens de arbeidsmarkt campagne.

Het maken van goede employer branding video’s heeft twee belangrijke voordelen. Ten eerste is het een middel om nieuwe talent te werven en daarnaast is het een tool om bestaand personeel te behouden. De videocontent vertelt in korte tijd de essentie van het bedrijf. Het vertelt wat het werken bij de organisatie interessant maakt. Bovendien worden de voordelen ten opzichte van concurrenten duidelijk belicht.  Samengevat biedt employer branding veel voordelen voor zowel de recruitment van nieuwe medewerkers als de beleving en betrokkenheid van de bestaande werknemers. Op deze manier is er minder verloop van huidig personeel en nemen nieuwe kandidaten eerder om de stap om te solliciteren.

Hoe werkt een arbeidsmarkt campagne?

Een arbeidsmarkt campagne heeft als primaire doelstelling het werven van nieuwe medewerkers. Tegelijkertijd verstek je er het werkgeversmerk mee bij zowel klanten als huidige werknemers. Op grond van de doelstellingen ontwikkelen we in de eerste plaats een media strategie. Hierin omschrijven wij de doelgroep en via welke media kanalen we deze gaan bereiken. De boodschap communiceren we vervolgens online via bijvoorbeeld Facebook, Instagram, Linkedin of Google Ads. Daarnaast kunnen de campagne ook offline vormgeven door middel van bijvoorbeeld radio- en TV-reclame, (lokale) kranten of outdoor media. De campagne bestaat uit meerdere fases gedurende een afgesproken looptijd en is online op ieder moment meetbaar en bij te sturen. Op deze manier zorgen we ervoor dat er zoveel mogelijk mensen solliciteren bij uw bedrijf of organisatie.

Selectie uit onze recruitment en employer branding video’s

Veelgestelde vragen

Verzorgen jullie ook de arbeidsmarkt campagne?

Jazeker! Dat doen wij in nauwe samenwerking met onze contentmarketing partner. Zij hebben de kennis en ervaring van online social marketing. Allereerst inventariseren wij uw vraag en doelstellingen. Op basis hiervan stellen we een mediastrategie op. Vervolgens ontwikkelen we een creatief concept voor de video content. Daarbij is het essentieel dat de content door de doelgroep als relevant wordt ervaren. De recruitment video’s maken wij geschikt voor de verschillende social media kanalen zoals Facebook, Instagram, Linkedin en Google. De campagne wordt gemeten en waar nodig bijgestuurd. Neem vrijblijvend contact op en wij kunnen u al snel meer vertellen.

Maken jullie ook een ‘Werken bij’ website?

U heeft niks aan een video die niet gezien wordt. Om die reden bieden wij totaalconcepten aan. Onderdeel van een concept is de vervaardiging van ‘Werken bij’ website. Wij zien dit platform zelfs als het meest essentiële onderdeel van een arbeidsmarkt campagne. Op dit platform bevindt zich namelijk de ‘Solliciteer nu’ knop en dit is tenslotte het meest belangrijke onderdeel van de hele campagne. Samen met onze partners in vormgeving en webdesign vertellen we graag over de mogelijkheden.

Kunnen jullie helpen met offline communicatie middelen?

Je versterkt een online arbeidsmarkt campagne door deze ook via offline kanalen te communiceren. Voorbeelden daarvan zijn advertenties in (lokale) kranten en buitenreclame. Maar ook de zichtbaarheid op opleidingen, vakbeurzen en events voor recruitment moet je niet vergeten. Wij gaan samen met onze grafisch vormgever aan de slag om uw een compleet pakket voor de wervings campagne aan te bieden. We noemen ons tenslotte niet voor niets full service media partner!

Recruitment video laten maken - Pasta media
Recruitment of corporate branding video laten maken - Pasta media
Recruitment film - Pasta media
Recruitment video opnames - Pasta media