Informatieve film laten maken
Informative film laten maken - Pasta media video producties

Informatieve film laten maken?

Een doeltreffende informatieve film laten maken? Laat dat nu juist onze passie zijn! Inhoudelijke communicatie in krachtige beeldtaal: dat is onze missie! Wij maken sinds de oprichting van Pasta media in 2010 al met regelmaat films met een informatief karakter. Onze klanten bevinden zich onder andere in profit en non-profit organisaties, (semi) overheid. Deze vorm van video communicatie is namelijk een efficiënt middel om een reeks aan zaken naar de doelgroep te communiceren. Bijvoorbeeld zaken omtrent voorlichting en informatie over processen of toepassingen. Een ander argument om voor deze vorm te kiezen, is de inzet als discussie starter tijdens een evenement. Kortom, legio mogelijkheden om uw verhaal op een krachtige wijze over te brengen bij de doelgroep.

Wat is het geheim van een goede informatieve film?

Het antwoord op deze vraag is allereerst ‘luisteren’. Nieuwsgierig als we zijn, willen we eerst alles weten over uw boodschap, verhaal of proces. Vervolgens stellen we de doelgroep vast. Want daarin bevinden zich tenslotte de mensen die aangesproken of geactiveerd moeten worden. Als deze twee zaken eenmaal duidelijk zijn, nemen we de volgende stap. Met de doelgroep als focus, kiezen we een vorm die een hoge attentiewaarde creëert. Op grond van de gekozen vorm, schrijven we vervolgens een creatief concept. In het concept wordt alle informatie gebundeld en met elkaar verweven. Als laatste worden zowel de inhoudelijke boodschap als de verhaallijn (storytelling) verder uitgewerkt en omschreven. Deze werkwijze garandeert de productie van een doeltreffende film voor uw verhaal of boodschap.

Wat is een impact campagne en hoe zet ik video productie in?

Het doel van een impact campagne is om met behulp van film of documentaire, bij bepaalde doelgroepen een maatschappelijke impact te bewerkstelligen. Bijvoorbeeld door (maatschappelijke) discussies over bepaalde veranderingen of het creëren van een bewustzijn over een project of regelgeving. Een film of video geeft aanleiding tot een constructief debat. Deze activatie van betrokkenen en publiek heeft als doel een (maatschappelijke) verandering in gang te zetten.

In de praktijk biedt de inzet van een goede impact campagne veel voordelen. Zo wordt er tijdens bijeenkomsten veel kennis gedeeld tussen de belanghebbenden. Op grond van de beelden gaat men ook eerder met elkaar in gesprek. Met als gevolg dat de kans op structurele veranderingen toeneemt. Door als organisatie het initiatief te nemen voor een campagne, positioneert men zich als maatschappelijk partner voor alle betrokken partijen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor het maken van een informatieve film?

Al onze producties zijn maatwerk. Dat is de reden dat wij pas een reeële prijsindicatie kunnen geven nadat er een aantal vragen zijn beantwoord. Als eerste natuurlijk: welke boodschap wilt u communiceren? En wat wilt u precies realiseren bij uw doelgroep? Wellicht worden de doelstellingen eerder gehaald door meerdere korte video’s te produceren in plaats van één lange film. En tenslotte is het natuurlijk belangrijk dat de productie binnen uw budget past. Neem vrijblijvend contact op en wij kunnen u al snel meer vertellen.

Informatieve film laten maken - Pasta media
Informatieve video - studio - Pasta media
Corporate branding - Pasta media
Corporate branding opnames - Pasta media